Meteen naar de inhoud

Gratis Livestream Anderlecht - Genk!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Wilt u graag gratis livestream voetbal Anderlecht – Genk kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op Telenet sport zou krijgen? Zonder vervelende pop-ups en andere reclameblokken die u steeds moet wegklikken. Dat kan!

Livestream RSC Anderlecht - KRC Genk kijken

Het enige wat u hiervoor dient te doen is een account aanmaken op Unibet en minimum 10 euro op je account storten (tip: gebruik Paypal of Visa om je storting te doen en je bent binnen enkele minuten al livestream voetbal aan het kijken). Je kan dan livestreams kijken van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Gedaan met telkens opnieuw te gaan zoeken naar een livestream die fatsoenlijk werkt. Gedaan met eerst reclameblokken en pop-ups weg te klikken. Gedaan met livestreams waarbij je telkens opnieuw je scherm moet vernieuwen.

 

Geschiedenis Anderlecht – Genk

De geschiedenis tussen de voetbalclubs Anderlecht en Genk begint in de jaren ’90, toen KRC Genk werd opgericht na een fusie tussen twee Limburgse clubs. In de beginjaren speelde Genk vooral in de lagere divisies van het Belgische voetbal, terwijl Anderlecht één van de meest succesvolle clubs in België was met talloze nationale en internationale titels op hun naam.

De eerste keer dat Anderlecht en Genk elkaar tegenkwamen was in het seizoen 1996-1997, toen Genk net gepromoveerd was naar de hoogste divisie. Anderlecht won dat eerste duel met 2-1. In de jaren daarna groeide Genk uit tot een van de betere clubs in België, terwijl Anderlecht wat wisselvalliger presteerde.

De rivaliteit tussen beide clubs begon pas echt vorm te krijgen in het seizoen 2001-2002, toen Genk voor het eerst kampioen van België werd en Anderlecht op de tweede plaats eindigde. Sindsdien zijn de onderlinge duels tussen beide clubs vaak spannend en beladen, vooral als er belangrijke punten op het spel staan.

In de afgelopen jaren hebben beide clubs elkaar regelmatig ontmoet in de Belgische competitie en in de bekercompetitie. Hoewel Anderlecht historisch gezien de succesvollere club is, heeft Genk de afgelopen jaren verschillende keren laten zien dat ze niet bang zijn voor de Brusselse grootmacht en dat ze kunnen concurreren op het hoogste niveau.

Hieronder vindt u een overzicht van de historische statistieken van de wedstrijden tussen Anderlecht en Genk:

  • Aantal wedstrijden gespeeld: 85
  • Aantal overwinningen Anderlecht: 40
  • Aantal overwinningen Genk: 20
  • Aantal gelijke spelen: 25
  • Aantal doelpunten gescoord door Anderlecht: 138
  • Aantal doelpunten gescoord door Genk: 94

De grootste overwinning van Anderlecht op Genk was op 20 december 1998, toen Anderlecht met 6-1 won. De grootste overwinning van Genk op Anderlecht was op 22 oktober 2016, toen Genk met 1-3 won in het Constant Vanden Stock-stadion.