Meteen naar de inhoud

Gratis Livestream Anderlecht - Gent!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Wilt u graag gratis livestream voetbal Anderlecht – Gent kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op Telenet sport zou krijgen? Zonder vervelende pop-ups en andere reclameblokken die u steeds moet wegklikken. Dat kan!

Livestream RSC Anderlecht - KAA Gent kijken

Het enige wat u hiervoor dient te doen is een account aanmaken op Unibet en minimum 10 euro op je account storten (tip: gebruik Paypal of Visa om je storting te doen en je bent binnen enkele minuten al livestream voetbal aan het kijken). Je kan dan levenslang livestreams kijken van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Gedaan met telkens opnieuw te gaan zoeken naar een livestream die fatsoenlijk werkt. Gedaan met eerst reclameblokken en pop-ups weg te klikken. Gedaan met livestreams waarbij je telkens opnieuw je scherm moet vernieuwen.

 

Geschiedenis Anderlecht – Gent

De geschiedenis tussen de voetbalclubs Anderlecht en Gent gaat terug tot de oprichting van beide clubs in de vroege jaren 1900. Anderlecht werd opgericht in 1908, terwijl Gent een jaar later in 1909 werd opgericht.

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waren beide clubs succesvol in het Belgische voetbal, waarbij Anderlecht verschillende kampioenschappen won en Gent ook enkele belangrijke bekeroverwinningen behaalde.

In de jaren 70 en 80 domineerde Anderlecht het Belgische voetbal en won het verschillende nationale en internationale prijzen. Gent kende een moeilijkere periode en speelde voornamelijk in de tweede klasse.

In de jaren 90 herstelde Gent zich en speelde het weer in de hoogste klasse, terwijl Anderlecht verder ging met het winnen van kampioenschappen en bekers. In de latere jaren 2000 en 2010 werden de twee clubs weer elkaars rivalen in de Belgische competitie en speelden ze regelmatig tegen elkaar.

Hoewel Anderlecht nog steeds als een van de meest succesvolle clubs in België wordt beschouwd, heeft Gent de afgelopen jaren ook enkele belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Belgische beker in 2010 en 2021 en de Belgische titel in 2015. De rivaliteit tussen de twee clubs blijft bestaan en er zijn vaak intense wedstrijden tussen Anderlecht en Gent op het hoogste niveau van het Belgische voetbal.

Hieronder vind je een overzicht van de historische statistieken van de wedstrijden tussen Anderlecht en Gent in de Belgische competitie:

  • Aantal ontmoetingen: 140
  • Aantal overwinningen Anderlecht: 72
  • Aantal overwinningen Gent: 35
  • Aantal gelijke spelen: 33
  • Aantal doelpunten Anderlecht: 274
  • Aantal doelpunten Gent: 174

Anderlecht heeft dus meer overwinningen geboekt dan Gent in de onderlinge ontmoetingen. Het doelsaldo van Anderlecht is ook aanzienlijk beter dan dat van Gent, met 274 doelpunten tegenover 174.

Het is echter vermeldenswaardig dat Gent de afgelopen jaren enkele belangrijke overwinningen op Anderlecht heeft geboekt, waaronder een 2-0 overwinning in de Belgische bekerfinale van 2021. Deze recente overwinningen hebben de rivaliteit tussen de twee clubs alleen maar versterkt en er wordt altijd uitgekeken naar de volgende wedstrijd tussen Anderlecht en Gent.