Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Charleroi - Standard!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis livestream voetbal Charleroi - Standard

Wilt u graag gratis livestream voetbal Charleroi – Standard kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Livestream voetbal stadion Charleroi
Livestream Charleroi - Standard kijken

De voetbalwedstrijden tussen Sporting Charleroi en Standard Luik zijn enkele van de meest intense en historische confrontaties in het Belgische voetbal. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Charleroi en Standard: De rivaliteit tussen Sporting Charleroi en Standard Luik gaat vele jaren terug en is gebaseerd op hun deelname aan verschillende Belgische voetbalcompetities, vooral in de hoogste divisie, de Jupiler Pro League. Deze wedstrijden worden vaak aangeduid als de “Waalse derby” vanwege het feit dat beide clubs gevestigd zijn in het Franstalige gedeelte van België, Wallonië.

De wedstrijden tussen Charleroi en Standard staan bekend om hun intensiteit en passie op en buiten het veld. De rivaliteit tussen de twee clubs is geworteld in historische ontmoetingen en de wens om de titel van de beste club in Wallonië op te eisen. Deze confrontaties zijn vaak beladen en zorgen voor veel spanning tussen de spelers en de fans.

 

DUELS TUSSEN Charleroi – Standard

Charleroi en Standard stonden al 56 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

12 x winst voor Charleroi
15 x gelijkspel
29 x winst voor Standard

54 doelpunten gescoord door Charleroi
105 doelpunten gescoord door Standard

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Sporting Charleroi: De belangrijkste supportersclub van Sporting Charleroi staat bekend als “Les Zèbres” en de fanatieke fans noemen zichzelf “Les Ultras Zèbres.” Ze bevinden zich in het Stade du Pays de Charleroi en ondersteunen hun team met onvoorwaardelijke passie. De fans van Charleroi zijn trots op hun club en zorgen voor een intense sfeer tijdens thuiswedstrijden.
  • Standard Luik: Standard heeft een van de meest gepassioneerde fanbases in België. Hun belangrijkste supportersgroep staat bekend als “Ultras Inferno 96,” en ze creëren een indrukwekkende sfeer in het Stade de Sclessin in Luik. De fans van Standard, bekend als “Les Rouches,” zijn zeer loyaal aan hun club en hebben een rijke geschiedenis van succes en support.

De wedstrijden tussen Charleroi en Standard zijn altijd belangrijk voor de fans van beide clubs en dragen bij aan de competitieve geest van het Belgische voetbal. Deze ontmoetingen bieden de kans voor supporters om hun team aan te moedigen en zorgen voor intense emoties op en buiten het veld. De Waalse derby tussen Charleroi en Standard is een van de hoogtepunten van het Belgische voetbalseizoen en blijft een iconische rivaliteit binnen het Belgische voetbal.