Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Eupen - Cercle Brugge!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis Livestream Voetbal Eupen - Cercle Brugge

Wilt u graag gratis livestream voetbal Eupen – Cercle Brugge kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Livestream Eupen - Cercle Brugge kijken

De voetbalwedstrijden tussen KAS Eupen en Cercle Brugge zijn ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League en hebben niet dezelfde historische betekenis als sommige andere Belgische derby’s, maar ze zijn nog steeds belangrijk voor de competitie. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Eupen en Cercle Brugge: De geschiedenis van de wedstrijden tussen Eupen en Cercle Brugge is relatief kort omdat Eupen pas in de recente jaren is gepromoveerd naar de hoogste Belgische voetbalcompetitie. KAS Eupen is een Duitstalige club uit de Oostkantons van België en is opgericht in 1945. Cercle Brugge, aan de andere kant, is een club uit Brugge, opgericht in 1899.

De wedstrijden tussen deze twee teams zijn vaak competitief en kunnen zowel in Eupen als in Brugge plaatsvinden. Hoewel Cercle Brugge historisch gezien een van de oudere en meer gevestigde clubs in België is, heeft Eupen zich opgewerkt naar de hoogste divisie en probeert het te strijden tegen de sterkere teams in de competitie.

 

DUELS TUSSEN Eupen – Cercle Brugge

Eupen en Cercle Brugge stonden al 8 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

5 x winst voor Eupen
1 x gelijkspel
2 x winst voor Cercle Brugge

9 doelpunten gescoord door Eupen
8 doelpunten gescoord door Cercle Brugge

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Cercle Brugge: Cercle Brugge heeft een toegewijde fanbasis. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Cercle Boys,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “Green Army” en “Cercle Youth.” Ze bevinden zich in het Jan Breydelstadion in Brugge en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Cercle Brugge, bekend als “Groen-Zwart,” zijn trots op hun club en genieten van de sfeer tijdens de wedstrijden.

  • Eupen: KAS Eupen heeft een kleiner fanbestand in vergelijking met sommige andere clubs in België, maar ze hebben supportersgroepen zoals “Eupener Fanclub” en “Hellfire Eupen.” Ze bevinden zich in het Kehrwegstadion in Eupen en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Eupen zijn trots op hun club en genieten van de mogelijkheid om deel te nemen aan de hoogste divisie van het Belgische voetbal.

Hoewel de wedstrijden tussen Eupen en Cercle Brugge niet dezelfde nationale of internationale aandacht krijgen als sommige andere wedstrijden in België, zijn deze ontmoetingen belangrijk voor de fans van beide clubs en dragen ze bij aan de competitieve geest van het Belgische voetbal. Ze zijn ook symbolisch voor de diversiteit van clubs in België, met een Duitstalige club uit de Oostkantons die concurreert tegen een club uit West-Vlaanderen.