Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Eupen - Charleroi!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis Livestream Voetbal Eupen - Charleroi

Wilt u graag gratis livestream voetbal Eupen – Charleroi kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Livestream Eupen - Charleroi kijken

De voetbalwedstrijden tussen KAS Eupen en Sporting Charleroi zijn ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League en hebben een zekere mate van geschiedenis en rivaliteit tussen de twee clubs. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Eupen en Charleroi: De geschiedenis van de wedstrijden tussen Eupen en Charleroi gaat terug tot hun deelname aan verschillende Belgische voetbalcompetities, vooral in de hoogste divisie, de Jupiler Pro League. KAS Eupen, opgericht in 1945, is een Duitstalige club uit de Oostkantons van België. Sporting Charleroi, opgericht in 1904, is een club uit Charleroi, de grootste stad in de provincie Henegouwen.

De wedstrijden tussen deze twee teams zijn vaak competitief en kunnen zowel in Eupen als in Charleroi plaatsvinden. Sporting Charleroi heeft een langere geschiedenis in het Belgische voetbal en heeft in de loop der jaren verschillende successen behaald, terwijl Eupen een relatief jongere club is die echter de afgelopen jaren heeft laten zien dat ze kunnen concurreren in de hoogste Belgische competitie.

 

DUELS TUSSEN Eupen – Charleroi

Eupen en Charleroi stonden al 20 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

5 x winst voor Eupen
5 x gelijkspel
10 x winst voor Charleroi

21 doelpunten gescoord door Eupen
33 doelpunten gescoord door Charleroi

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Charleroi: Sporting Charleroi heeft een toegewijde fanbasis. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Le Sporting de Charleroi,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “Les Zèbres du Pays Noir” en “Ultras Carolos.” Ze bevinden zich in het Stade du Pays de Charleroi en creëren een intense sfeer tijdens thuiswedstrijden. De fans van Charleroi, bekend als “Les Zèbres,” zijn trots op hun club en steunen deze met passie.

  • Eupen: KAS Eupen heeft een kleiner fanbestand in vergelijking met sommige andere clubs in België, maar ze hebben supportersgroepen zoals “Eupener Fanclub” en “Hellfire Eupen.” Ze bevinden zich in het Kehrwegstadion in Eupen en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Eupen zijn trots op hun club en genieten van de mogelijkheid om deel te nemen aan de hoogste divisie van het Belgische voetbal.

De wedstrijden tussen Eupen en Charleroi, hoewel ze misschien niet dezelfde nationale of internationale aandacht krijgen als sommige andere wedstrijden in België, zijn belangrijk voor de fans van beide clubs en dragen bij aan de competitieve geest van het Belgische voetbal. Ze vertegenwoordigen ook de diversiteit van clubs in België, met een Duitstalige club die concurreert tegen een club uit Wallonië.