Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Eupen - Kortrijk!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis Livestream Voetbal Eupen - Kortrijk

Wilt u graag gratis livestream voetbal Eupen – Kortrijk kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Livestream Eupen - Kortrijk kijken

De voetbalwedstrijden tussen KAS Eupen en KV Kortrijk zijn ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League en hebben enige geschiedenis en betekenis in het Belgische voetbal. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Eupen en Kortrijk: De geschiedenis van de wedstrijden tussen Eupen en Kortrijk gaat terug tot hun deelname aan verschillende Belgische voetbalcompetities, vooral in de hoogste divisie, de Jupiler Pro League. KAS Eupen is een Duitstalige club uit de Oostkantons van België en is opgericht in 1945. KV Kortrijk, opgericht in 1971 (voordien Kortrijk Sport), is een club uit Kortrijk, West-Vlaanderen.

De wedstrijden tussen deze twee teams zijn vaak competitief en kunnen zowel in Eupen als in Kortrijk plaatsvinden. Hoewel Kortrijk historisch gezien geen van de grootmachten in het Belgische voetbal is, heeft het wel een stabiele aanwezigheid in de hoogste divisie. Eupen daarentegen heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een concurrerend team in de Jupiler Pro League.

 

DUELS TUSSEN Eupen – Kortrijk

Eupen en Kortrijk stonden al 16 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

6 x winst voor Eupen
3 x gelijkspel
7 x winst voor Kortrijk

25 doelpunten gescoord door Eupen
22 doelpunten gescoord door Kortrijk

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Kortrijk: KV Kortrijk heeft een toegewijde fanbasis. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “The West Side Boys,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “De Kerels” en “Kortrijk Young Boys.” Ze bevinden zich in het Guldensporenstadion in Kortrijk en creëren een levendige sfeer tijdens thuiswedstrijden. De fans van Kortrijk zijn trots op hun club en steunen deze met passie.

  • Eupen: KAS Eupen heeft een kleiner fanbestand in vergelijking met sommige andere clubs in België, maar ze hebben supportersgroepen zoals “Eupener Fanclub” en “Hellfire Eupen.” Ze bevinden zich in het Kehrwegstadion in Eupen en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Eupen zijn trots op hun club en genieten van de mogelijkheid om deel te nemen aan de hoogste divisie van het Belgische voetbal.

De wedstrijden tussen Eupen en Kortrijk, hoewel ze misschien niet dezelfde nationale of internationale aandacht krijgen als sommige andere wedstrijden in België, zijn belangrijk voor de fans van beide clubs en dragen bij aan de competitieve geest van het Belgische voetbal. Ze symboliseren ook de diversiteit van clubs in België, met een Duitstalige club die concurreert tegen een club uit Vlaanderen.