Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Genk - Charleroi!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis Livestream Voetbal Genk - Charleroi

Wilt u graag gratis livestream voetbal KRC Genk – Charleroi kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Stadion KRC Genk Livestreams
Livestream Genk - Charleroi kijken

De voetbalwedstrijden tussen KRC Genk en Sporting Charleroi zijn ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League en hebben enige geschiedenis in het Belgische voetbal. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Genk en Charleroi: KRC Genk, gevestigd in de stad Genk in de provincie Limburg, en Sporting Charleroi, gevestigd in Charleroi, zijn twee clubs met verschillende historische achtergronden en tradities. De wedstrijden tussen deze twee teams hebben hun wortels in hun deelname aan de hoogste Belgische voetbalcompetities, inclusief de Jupiler Pro League.

Genk heeft in de afgelopen jaren succes geboekt in het Belgische voetbal, met verschillende landstitels en deelname aan Europese competities. Charleroi heeft ook perioden van succes gekend in de Belgische competitie.

 

DUELS TUSSEN Genk en Charleroi

KRC Genk en Charleroi stonden al 55 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

26 x winst voor Genk 
9 x gelijk spel
20 x winst voor Charleroi

89 doelpunten gescoord door Genk 
69 doelpunten gescoord door Charleroi

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Genk: KRC Genk heeft een toegewijde fanbasis. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Ultras Inferno,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “Bovesse Boys” en “KRC Genk Kids.” Ze bevinden zich in de Luminus Arena in Genk en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Genk, bekend als “Genkies,” zijn trots op hun club en vieren de successen die de club in de loop der jaren heeft behaald.

  • Charleroi: Sporting Charleroi heeft ook loyale supporters. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Zebra Fanclub,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “Fanatics,” “Zebra Hooligans,” en “Zebra Youth.” Ze bevinden zich in het Stade du Pays de Charleroi in Charleroi en creëren een levendige sfeer tijdens thuiswedstrijden. De fans van Charleroi, bekend als “Zebra’s,” zijn trots op hun club en ondersteunen deze met passie.

De wedstrijden tussen Genk en Charleroi zijn belangrijk voor de fans van beide clubs, hoewel ze misschien niet dezelfde nationale of internationale aandacht krijgen als sommige andere wedstrijden in België. Ze symboliseren de diversiteit van clubs in België, met een club uit Limburg die concurreert tegen een club uit Wallonië. Deze wedstrijden zijn vaak competitief en worden gekenmerkt door intense rivaliteit op het veld en gepassioneerde supporters op de tribunes.