Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Genk - STVV!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis Livestream Voetbal Genk - STVV

Wilt u graag gratis livestream voetbal KRC Genk – STVV kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Stadion KRC Genk Livestreams
Livestream Genk - STVV kijken

De voetbalwedstrijden tussen KRC Genk en STVV (Sint-Truiden VV) zijn ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League en hebben enige geschiedenis in het Belgische voetbal. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Genk en STVV: KRC Genk, gevestigd in de stad Genk in de provincie Limburg, en STVV, gevestigd in Sint-Truiden in dezelfde provincie, hebben historisch gezien rivaliserende clubs in Limburg. De wedstrijden tussen deze twee teams worden vaak aangeduid als de “Limburgse derby” en hebben een lange geschiedenis van intense rivaliteit.

Zowel Genk als STVV hebben deelgenomen aan de hoogste Belgische voetbalcompetities, en de derbywedstrijden tussen hen zijn altijd zeer betekenisvol en emotioneel geladen. Deze wedstrijden trekken veel aandacht vanwege de intense concurrentie tussen de twee clubs en hun fans.

 

DUELS TUSSEN Genk en STVV

KRC Genk en STVV stonden al 44 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

25 x winst voor Genk 
13 x gelijk spel
6 x winst voor STVV

86 doelpunten gescoord door Genk 
44 doelpunten gescoord door STVV

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Genk: KRC Genk heeft een toegewijde fanbasis. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Ultras Inferno,” en er zijn andere supportersgroepen zoals “Bovesse Boys” en “KRC Genk Kids.” Ze bevinden zich in de Luminus Arena in Genk en ondersteunen hun team met enthousiasme. De fans van Genk, bekend als “Genkies,” zijn trots op hun club en vieren de successen die de club in de loop der jaren heeft behaald.

  • STVV: Sint-Truiden heeft ook loyale supporters. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “Kanaries Supporters.” Ze bevinden zich in het Stayen-stadion in Sint-Truiden en creëren een levendige sfeer tijdens thuiswedstrijden. De fans van STVV, bekend als “De Kanaries,” zijn trots op hun club en genieten van de derbywedstrijden tegen Genk, die voor hen een van de hoogtepunten van het seizoen zijn.

De Limburgse derby tussen Genk en STVV is altijd een speciaal moment in het Belgische voetbalseizoen. Deze wedstrijden brengen de rivaliteit tussen twee clubs uit dezelfde provincie naar voren en zijn belangrijk voor de fans van beide clubs. Ze symboliseren de passie en trots die fans hebben voor hun lokale club en zorgen vaak voor spannende en emotioneel geladen wedstrijden.