Ga naar de inhoud

Gratis Livestream Kortrijk - Gent!
Voetbal kijken zonder pop-ups

Gratis livestream voetbal Kortrijk - Gent

Wilt u graag gratis livestream voetbal Kortrijk – Gent kijken, dezelfde beelden en dezelfde commentaar als je op betaalde  sportzenders zou krijgen? Dat kan! Ontdek livestreams van alle Belgische en buitenlandse voetbalwedstrijden (trouwens ook livestreams van andere sporten).

Gratis livestream stadion Kortrijk
Livestream Kortrijk - Gent kijken

De voetbalwedstrijden tussen KV Kortrijk en KAA Gent zijn altijd belangrijke ontmoetingen in de Belgische Jupiler Pro League. Hier is wat informatie over de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams en hun supportersclubs:

Geschiedenis tussen Kortrijk en Gent: KV Kortrijk, gevestigd in Kortrijk, en KAA Gent, gevestigd in Gent, hebben in de loop der jaren verschillende wedstrijden in de Belgische competitie gespeeld. Deze ontmoetingen worden vaak aangeduid als de “Oost-Vlaamse derby” en hebben een speciale betekenis in het Belgische voetbal. De rivaliteit tussen de twee clubs komt voort uit hun geografische nabijheid en het verlangen om de beste club van Oost-Vlaanderen te zijn.

Hoewel Gent historisch gezien tot de topclubs van België behoort en verschillende titels heeft gewonnen, heeft KV Kortrijk zich de afgelopen jaren gevestigd als een competitieve club in de Jupiler Pro League.

 

DUELS TUSSEN Kortrijk – Gent

Kortrijk en Gent stonden al 39 maal tegenover elkaar. De resultaten hiervan waren als volgt:

10 x winst voor Kortrijk
7 x gelijkspel
22 x winst voor Gent

38 doelpunten gescoord door Kortrijk
63 doelpunten gescoord door Gent

Supportersclubs: Hier is wat informatie over de supportersclubs van beide teams:

  • Kortrijk: KV Kortrijk heeft een toegewijde groep supporters, hoewel ze misschien niet zo groot zijn als sommige andere Belgische supportersgroepen. Hun belangrijkste supportersclub staat bekend als “De Crazy Boys,” en ze zorgen voor een levendige sfeer in het Guldensporenstadion in Kortrijk. De fans van Kortrijk, bekend als “Kerels,” ondersteunen hun team met passie en zijn trots op hun club.

  • Gent: KAA Gent heeft een van de meest gepassioneerde fanbases in België. Hun belangrijkste supportersgroep staat bekend als “The Buffalo Heads,” en er zijn tal van andere supportersgroepen die de club met enthousiasme ondersteunen. Ze bevinden zich in de Ghelamco Arena in Gent en creëren een indrukwekkende sfeer tijdens thuiswedstrijden. De fans van Gent, bekend als “Buffalo’s,” hebben nationale en internationale successen gevierd en zijn trots op hun club.

De wedstrijden tussen Kortrijk en Gent zijn doorgaans intens en competitief en trekken altijd veel aandacht van fans. Deze ontmoetingen bieden de mogelijkheid voor supporters om hun respectievelijke teams met passie aan te moedigen en zorgen vaak voor spannende wedstrijden op het veld. De “Oost-Vlaamse derby” is een speciaal moment in het Belgische voetbal en brengt de rivaliteit tussen de twee clubs tot leven.